Sunday 25 November 2007

Memories from infancy

Pomahali smo jeseni, ki nas je samo povohala in odšla. Zdaj zunaj večinoma piha, dežuje in je mraz. Televizije itak že skoraj ne gledam več, okoli mene se nabirajo sladkarije in v sobi je preko 25'C. Skratka idealni pogoji, da se lotim odpret arhiv in poskusim ustvarit kakšno zgodbico iz fotk, ki jih še nisem objavil.. EXIF pravi, da je to bilo 10. junija... mmmm poletje, kaj bi dal za 15 dni plaže.

Serijo sem hotel predstavit v slideshowu s primerno glasbeno spremljavo in 7-8 sekundnim zamikom. Ker trenutno nimam na voljo nobenega primernega programa za to naredit, mi je pomagal Mr.Google z njegovo Picaso. Ni tako kot sem si zamislil.. ni pa niti tako slabo.

O sami seriji ne bom pisal nič. Naj si vsak ustvari svoje misli..

Enjoy!



Pa še vsaka zase..








18 comments:

Jus Medic said...

Hardworking :)

Super so, nekaj si mi jih ze pokazu. Una silhueta res cool izpade.

Kr še mal pobrski po arhivu pa nam še kaj pripravi ;)

lp

Maruša Bertoncelj said...

Ja fantastično!!

Ampak je za moj okus model čisto prelep/"prepravilen" za tak tematski kontekst ...

:m)

Žiga Gričnik said...

Uporabi ProShow Producer, mislim, da je zadnja verzija 3.0 zelo fina zadeva za fotografije. Dodajaš glasbo, spreminjaš kako se ti prikazujejo fotografije....

Dragan Zlatanovic said...

@jus - evo pripravljam že nekaj novega.. tokrat bom zavil v malo drugačno tematiko;) soon..

@maruša - welcome!!! aha, super.. kaj misliš, da bi bilo boljše če bi mogoče nanesli ji kakšen bolj temačen makeup pa malo skuštrali? al si mislila, da bi moral prav zamenjat modela? mogoče moškega? tnx vnaprej za nasvet..

@žiga - evo na brzino sem vtipkal na Google in z veseljem vidim, da ni nek preveč "požrešen" (15MB) software.. sigurno bom sprobal!! samo upam, bom lahko uplaodal na blog kasneje?! mah... se bomo že znajdli! naslednjič poskusim s tem!;)


tnx!!

Maruša Bertoncelj said...

Najprej, sem prepričana, da si dosegel,kar si hotel - jest sem samo izrazila svoj okus :)

Sicer pa ja: zamislila sem si, kako bi v tej zgodbi izgledal en otrok, ali pa starka ... Mogoče en "povprečen" ali pa v drugo smer "nadpovprečen" model ...
Ali pa ona, brez makeup-a sploh, čisto naravna ... ker je sicer res huda;)!

Sicer pa - ne bi preveč pametovala, nimam dovolj izkušenj za to;)

lp,
:m)

RokoR said...

Super serija:)! Mogoče mi samo izstopa ona silhueta in malo poruši filing ostalih fotk. S tem ne mislim, da ni dobra! Da ne bo kdo narobe razumel.

Denis Zupan said...

Bemti, spet hude fotke :/

Dragan Zlatanovic said...

@maruša - pa neee, sej to sploh ni pametovanje.. občutek, feeling itd. imaš lahko tudi brez izkušenj. Ideja z otrokom je odlična! Bom moral probat!! Samo z otroci je full težko delat..
aja, ker se punce tiče, pa nima nič makeupa, niti frizure niti.. je takšna vsak dan:P

@rokor - hehe, una silhueta je "nastavljena" prav zato, da poruši.., ker za tistim trenutkom se tudi ona čisto spremeni! sooči se z njim (preteklostjo) in ga (jo) premaga! Nekako tako sem si to zamislil.. silhueta je tista prelomnica.

@denis - tnxxxx my friend!;)

Anonymous said...

Svetloba na fotkah je spet izjemna. Se mi pa zdi, da mogoče tokrat malce zgodba peša. V kontekst mi ne ustrezajo fotke na katerih je v konfliktu z medvedkom. Mogoče je ravno to, kar je omenila Maruša. Ostale pa so popolnoma po mojem okusu. Olično!

Maruša Bertoncelj said...

No, sva že dva;)

Dragan, bom pa rekla: blagor modelki;)

Anonymous said...

zelo všečna serija. kul mi je to da je medvedek neka linija sešna in sta se mal z njem igrala:) lepe barve in lep model:)

Dragan Zlatanovic said...

@gregor - ja, zgodba je precej "razgibana".. učim se nekako sestavljati zgodbe in pri tem uporabiti pravo število fotografij. bom pri naslednjem upošteval tvoj in marušin nasvet, tnx!

@maruša;)

@klemen - hvala!
zdej bom moral medvedka počasi vrnit sosedu, ker se občasno že buni:P medvedek pa sameva v prtljažniku že nekaj mesecev..

UrosG said...

Osebno vidim zgodbo drugače, zato mi edino zadnja ne sede v kontekst.

Torej, deluje mi kot, da išče prijatelja in jo je strah, kako se bo medo odzval, ko postaneta prijatelja, ga skrbno varuje in ga ne želi deliti z drugimi. Na silhueti ji medo očitno pove resnico, da je njegov pravi lastnik nekdo drug. To jo seveda razjezi in se odloči, da če ga ona ne more imeti, ga ne bo nihče. Zato ga "ubije".

Ok, konec je malenkost krut. Bi pa dodal kakšno malenkost, recimo objokan pogled, kaplje črne maskare na obrazu, kar bi morda zadnjo sliko lažje vključilo v smislu, da ji je žal tega, kar je storila.

Ok, bluzim ;)

Dragan Zlatanovic said...

@uros! dobra interpretacija! in se popolnoma strinjam z zadnjo fotko! serije skusam delati iz sedmih fotk in tista mi je bila ze na zacetku nekako viska.. oziroma mi ni pasala zraven! pa še ko sem objavil nisem bil siguren ce jo odstranim al ne. očitno bi jo res moral..

tnx!;)

Marta L. said...

Preprosto več kot čudovite so vse tvoje fotografije ... zanimivo posebno je, ko domišljija naredi svoje ... :)

rispekt!

Dragan Zlatanovic said...

@marta - ti, sama reinkarnacija kreativne domišljije! lahko samo rečem hvalaaaaaa*****
;)

Petra. said...

ful lepe slike=)

Dragan Zlatanovic said...

tnx;)