Tuesday 8 April 2008

Finding life in a glass of water

This time I tried something different, from what I shoot normally. The weather outside was really bad and boring, that's why I decided to try some »macro / still life« in my room. I was looking around for an idea that would go beyond the usual falling drops.

The answer was in front of me on the desk. Drawing pins!

I knew that I would need a lot of tryings, but had absolutely no idea how many.. well, maybe I was lucky or maybe I have a great synchronization between my arm and my camera:) I took about 30-50 photos and here are the results.

But the best thing of this shots is that I made out of them some mini stories! Yes.. I compare them with life. You can see how things are going on everyday.. sometimes all the thumbs are up, sometimes everything goes wrong. But you have to be determined, to reach the goals in your life!

Hope you like them..



Mood: Determined
Music: Diana Krall - The Look Of Love - live (*warning!! the song is not adequate for real "Machos":)
Thoughts: It's going to be a hectit 2008!


12 comments:

Matjaž Očko said...

kul tole... posebej druga mi je dobra, ko se voda tako hitro vda, žebljička pa, brez da bi se premaknila, režeta naprej.

Anonymous said...

Sicer sem videl že mnogo podobnih, ampak ti si se projekta lotil zelo na nivoju, zato so temu primerni tudi rezultati.

Anonymous said...

Sem videl že v galeriji in sta mi super.

Žiga Mihelčič said...

men je rpva zakon:D

Anonymous said...

Iz izkušenj vem, da je potrebno dosti potrpljenja in vzdržljivosti, da uspe kakšna fotka. Kozarec je ob robovih temen, kar pripisujem premajhni površini ozadja (najbrž bel list A4). Drugače pa lepo ujeto.

Dragan Zlatanovic said...

@matjaž - ja ta druga je tudi meni huda.. fotofrend mi je u galeriji napisal zanimiv komentar pod fotko Determination: "Mehko in ostro, nežno in boleče.":)

@gregor - ja, tukaj je res precej vsega že videno.. poskušal sem ostati originalen (kolikor se le da) in hkrati dobro izvesti, ker je bil my very first time:P

@prelc & cicle - tnx! ponavadi kar dajam v galerije potem ne objavljam na blogu, samo te dve sta mi ble res všeč..

@borut - ja, fotkanje teh stvari je cela znanost v malem:) ogromno sem se naučil tudi iz tvojega bloga, tako da se ti moram resnično zahvalit!
ozadje je bilo malo večje kot A4, ampak vseeno premajhno.. pa tudi soba ni 100m2, tako da je gibanje precej omejeno. Smešno da tudi za fotkat en kozarec rabiš ogromno prostora:)))

hvala vsem!
d.

Anonymous said...

Zgleda kot da bi bila tekočina olje ;) Zanimivo. Kaj pa fotke iz Londona, še bo kaj?

Jure Dobelšek said...

Hey Dragan!

Super si osvetlil tole...sem tudi sam že sprobal pa je prava muka. Ampak meni sta ravno črnino ob straneh kozarca super izpadli, to mi je ful všeč.

Vem da sem sam imel največ težav z ostrenjem na pravo mesto. Tebi je super uspelo, pa tudi vinjeta dobr izpade.

Čakam na kakšen tvoj portret že kar nekaj časa, pripravljaš kaj novega?

Uživaj,

Jure

Dragan Zlatanovic said...

@uros - ja res zgleda taka gosta tekočina.. imam še enih par neobdelanih, ki pride ta gostota še bolj do izraza.. mogoče obdelam ob priliki. kar se pa Londona tiče, pa fotke komaj še pridejo:P tiste so ble lih za malo reportaže:)) hehe, joke.. imam jih še oooogromno, tako da moram čimprej selekcijo in malo popedenat u PSju. do konca naslednjega tedna upam da bo!

@ola Jure!! tnx!
ja pri fotkanju teh stvari je res en kup faktorjev, ki jih ne moreš predvidet. ampak mi je bilo še kar zabavno, tako da bom poskusil še kdaj sigurno!
kar se portretov tiče pa.. nekaj malček novega imam, sigurno pa mislim presenetit z nečim, ko posveti sonce:P do takrat pa pade reportaža iz Londona, pa še en kup "starih" stvari je za pokazat.. moram se nujno zvežbat u hitrosti - selekcija, obdelava,... !:D

Ciril Jazbec said...

Druga mi je res všeč. Se vidi, da si vložil kar nekaj truda. :)

B5 said...

Res fajn in neverjetno, da si tako hitro ujel perfekten trenutek.
B5

Dragan Zlatanovic said...

ja tudi meni se zdi, da mi je kar hitro uspelo vse skupaj.. sigurno ponovim vajo.. naslednjo zimo:)

hvala na obisku!!
d.