Wednesday 16 July 2008

Naredu sem fotko za 1.500€ !!!

Privlačen naslov a! Počakaj, ni nateg..

Da razložim.. 15.07.2008, cca.20:30.. mogoče kej več. Na drinku z Markotom, fotografske in fotografske NOT debate, ki jih prekine pogled na huuud sončni zahod. To ni prav moje področje, ampak v roki sem imel 2 tedna starega 16-35 II f2.8, ki si ga je privošču Marko... v ozadju roza, rumene, sinje modre nijanse.. crazy! Gas v avto na koprsko plažo. Že na poti sem obračal na "M" in 30sek:)

Ko smo bli na lokaciji je enih par nijans že zginlo. Ampak že ko si tam se vseeno odločiš poskusit. Prvi, drugi, tretji,.. popravim kompozicijo.. četrti, peti,.. vse do 10tega shota, kot po maslu. Vedno ob stojalu bujno spremljal kaj se dogaja.

11 shot.

Nastavim, sprožim in se obrnem k Poloni, da ji rečem, da je to reeees zadnji škljoc in da gremo domov, ker je u japonkah počasi že začel stiskat mraz. Cele 3 sekunde je trajalo, da je na obisk prišel fu**ing prekleti je**ni pe**r Murphy!!! Crashbzščćh.. in 35cm stojalo, fotkič in lepotec 16-35 2.8, so se ulegli malček na obalo. Noge so bile kmalu u "Čunga Lunga Mode", dokler nisem zadeve pobral in ugotovil, da je zmagovalni tandem fasal samo nekaj odrgnin. Še vedno nevem če se temu lahko reče sreča, verjetno pa bi lahko bilo dosti hujše!

Marku bo treba verjetno porihtat lens v stanju kot je bil a.k.a. kupit drugega, jaz si z UWA nimam kej pomagat, tako da bom tega prodal za 1/3 cene manj od novega iz trgovine. Interesente pa vabim v razmislek... Canon 16-35 II f2.8, fully functional (!!!) dve do tri odrgnine (pošljem fotke po mailu), še celoletna garancija, možnost testiranja, itd itd itd.


In ja, tako je nastala moja najdražja fotka do zdaj. OK, 1.500€ je mogoče malo pretirano, naredi pa zgodbo dosti bolj napeto. In še tukaj nastala umetnina:




Pa še par manj vrednih:



Za nakup objektiva ali fotke: zlatanovic.dragan@gmail.com

21 comments:

uros said...

aaaa zdej pa nevem a nej kupm 24-70 al nej tega kupm!!! aaaaa

CrniSC said...

Bravo majstore! Samo da je zdravlja hahahaha

PS
saj vem, da se tuji nesreči ni lepo smejat, ampak, zaradi sončnega zahoda... Ti daj kar lepo na e-bay oglas, boš iztržil več.

Sašo said...

jaoo.. naslov se mi zdel full obetaven.. sem že mislil da si zaslužil.. :D


no to pa bad.. veš za drugič ;)

Dragan Zlatanovic said...

@uros - hehe, your choice! če boš resno zainteresiran, mi vrži en mail pa se zmeniva za test itn..

@stane - ma ni panike stari.. po pravici povedano se mi res ne da sekirat. Je pa dobra šola za drugič - (sicer malo draga), ampak lahko rečem da sem magistriral iz zaščite.. v roku 1 meseca si kupim zaščitne filtre, lens hoode, UV, POL, CIR, ND in vse kar pride zraven.. tako da tudi če me z metkom ustrelijo u lečo, ji ne pridejo do živega:))))

kot praviš... samo da je zdravlja!:D

cheers, d.

Dragan Zlatanovic said...

@sašo - jah,.. ne govori meni!:)

bo že..

uros said...

aja se tko, sej ves da se more vsakic neki zgodit, cirilu je zanc flash ruknu, men je matjaz ucer marelo zlomu, k je veter zapihu sam je na sreco sla samo marela, ne pa se tamal flashek in triger,...
:D

Dragan Zlatanovic said...

hahaha, ja ja vem... flash se je Cirotu spasu, triger pa je umrl.. matjaž pa je itak že master of flashes! voda, veter, zemlja.. samo še v ogenj da mu pade in bo lahko napisal zgodbo: "Kako so mi flash uničili 4je elementi":))

Anonymous said...

Se je iz tega razvila debata o splošnih fotografskih nesrečah. Sem mislu, da sem edini, ki pridno uničujem marele :-)

Dragan Zlatanovic said...

@borut - ja ja, kot vidiš mi marele lomimo za zajtrk!!:)))

Klub e-Fotografija said...

svasta, js se pa ze namenil da bom cestital in komaj cakal da vidim dfotko za 1500E, pa pol ivdim parecem ok je kaksen navdusen bogat umetnik kupil :D ... no text je pojasnil svoje, ceprav po moje tolko te pa spet ne bo prislo...
lp

Anonymous said...

ko sem prišel do ˝kot po maslu˝ sem dojel zakaj tak naslov :)

žalujem s tabo:)

Anonymous said...

Moje sožalje :

Anonymous said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA :D ne mogu više! :D

PS: moji geli? si jih že zrabu da imajo luknjo na sredini al kaj? :D te zanimajo še stojala in marele? je svendita totale, še fotoaparat bom prodal verjetno...


BY: peca

Unknown said...

u stands now wut i telz u? yes/no?

prej sem bil malo paranoičen, zdej pa me (nazalost) stekas:)

and yes... lens makes me lots of gušt yaa!:)

A

Dragan Zlatanovic said...

@e-foto - jah, tudi jaz bi dosti raje dobil enega, ki ceni "umetnost".. čeprav sem prepričan, da z fuuulll dobro reklamo bi se dalo fotko prodat še za več!!;) sej se skozi po svetu dogajajo taki strašni deal-i.. da ne govorimo po e-bayu..

@klemen - hvala hvala:P pa sej veš da bomo preživeli!

@easyriderka - dobrodošla! sej veš.. Vsako oviro sprejmi kot priložnost;)

@peca - nestoj se tolko smejat, ker ti lulek ne bo nikoli zrastu!!:) bastard.. ja ja tudi jaz počasi razmišljam vse prodat in si počasi kupit kopačke in usnjenko!! hahaha..
filtri so ohranjeni in še boljši kot prej.. za ostalo pa itak da me zanima! bom danes na MSNju, da se zmenimo za Mamiyo!!;)

@alessio - ja mama. vem mama. bom kupu filtre mama. tudi lens hood bom začel uporabljat mama. kupiš 16-35 mama?:)

Anonymous said...

Glede na to, da ste tukaj zbrani sami unicevalci opreme, bom izkoristil Draganov blog za male oglase in sicer:

Kupim Speedlight SB-80DX (lahko v okvari, le LCD mora delat!) :D

Dragan, verjamem, da more bit hudo, ce ti pade kaj takega po tleh, ampak zal nisem na Canonu. :)

Prva fotka je precej umetniska, daj za hec en velik print naredit in jo izobesi nekje v Kopru, zdaj ko je polno turistov, pa dve dogi poleg privezi, da ti je kdo ne spizdi, mogoce se najde kak Svaba z debelo denarnico! :)

Anže Vrabl said...

Živjo, pa smo se srečali še v živo. Glede na to da si skrival še nekaj pijače ne vem če se spomniš, morda pa:) Upam da se še kdaj vidimo in kakšno rečemo.

Lp

Dragan Zlatanovic said...

@simon - haha, ja dobra ideja!!:) mogoče jo izobesim na potniški terminal kjer zadnje cajte pristajajo križarke.. mogoče se najde kak ludi amerikanec:) bom poročal..

@anže - hehe, ma ni nam bilo hudega, tako da je spomin ostal na mestu:) ja, če ne prej dejmo se srečat drugo leto na Fotopubu.. mislim, da bi ti imel tam kaj pokazat;)

helena/knoflca said...

hahaha...ej tole je pa blo napeto branje!!! :D svaka čast za ustvarjanje suspenza :D:D

sam men je tista prva fotka noro noro všeč! kot kaka abstraktna oljna slika al pa kaka ps montaža...za moje pojme prekrasna, res :)

Dragan Zlatanovic said...

helena, pomisli na "suspenz" ki sem ga doživljal jaz ko se je stojalo prevračalo:)) hehe.. škoda da tale Blogger zadnje čase kar nekaj po svoje dela in ne odpira fotk v polni velikosti.. v bistvu fotka res sploh ni tolko slaba!:D

Anonymous said...

uh, smola... drugače je pa prav vredu fotka nastala! in kaj podobnega verjetno nihče ne bo poskuil posnet :) tako, da je vredna 1500€